FREDDiVERS #22 | Emile Casier (20) volgt sales marketing aan hogeschool Vives

Vrijwilliger Freddy gaat regelmatig in de Kortrijkse (buurt)bib op zoek naar interessante bezoekers. Ook personeelsleden en vrijwilligers van de bib passeren af en toe de revue. Wie zijn ze? Wat hebben ze met boeken, films, muziek, ...? Hoe belangrijk is de bibliotheek voor hen? Je ziet, Jambers is hem niet onbekend. :-) Wie weet, staat hij wel op een dag voor je neus met de vraag of hij even mag storen…

Bib is prima plek om te studeren


Emile Casier (20) uit Lendelede is aan het studeren in de bib. “Het is hier niet zo druk als in de hogeschool Vives maar ook niet zo eenzaam als wanneer ik me thuis over mijn boeken buig.”

Emile Casier woont in Lendelede, maar hij heeft ook een Kortrijkse link want zijn ouders houden de kledingwinkel Dolce by Erina open in de Leiestraat naast de Kortrijkse boekerij. “Nu kom ik ’s morgens mee met mijn ouders naar Kortrijk en dan ben ik in een handomdraai in de bib om te studeren. Over de middag ga ik iets eten bij mijn ouders en ’s avonds blijf ik doorwerken tot rond 18.30 uur. Ik kom hier graag omdat je hier de nodige rust vindt om te blokken maar in de pauze toch altijd iemand ziet om een praatje mee te slaan. Velen maken gebruik van de studiezaal boven, maar eigenlijk zitten de studenten hier over de hele bib verspreid.”

Is de bibliotheek alleen een plek om te studeren?

“Nee, maar als ik kom heeft het wel vaak met de school te maken. Zo kom ik hier als ik werkstukken moet maken in opdracht van de leraars. Dan krijgen we meestal een lijst van boeken mee waaruit we kunnen kiezen. Ik volg sales marketing.”

Boeken, cd’s of dvd’s kom je niet ontlenen?

“Neen ik heb nu ook niet zoveel vrije tijd meer over. Bovendien lees ik wel boeken maar die hebben dan te maken met school. Vroeger kende ik wel een periode dat ik Pieter Aspe las. Ik keek toen naar de tv-serie en las zijn thrillers. Als ik nu gedaan heb met studeren, kijk ik ’s avonds nog wat tv. Of ik neem een van mijn dvd’s van James Bond die ik nog eens wil terugzien. Ik heb me die eens allemaal aangeschaft bij een actie van Het Laatste Nieuws. Mijn favoriet is Casino Royale maar eigenlijk vind ik dat ze allemaal wel iets hebben. Die films spreken tot mijn verbeelding omdat ik een groot autoliefhebber ben, weg ben van technische snufjes en van actie. Zelfs bij de oudste James Bond-films uit de jaren zestig vind ik het altijd boeiend om te zien welke nieuwigheden hem nu weer voorgeschoteld worden door Q.”

Wat vind je goed/niet goed in de bibliotheek?
“Wat ik zeer op prijs stel is dat de verantwoordelijken grote moeite doen om het de student zo comfortabel mogelijk te maken. Zo hangen er hier en daar ook bordjes waarop bezoekers gevraagd wordt om stil te zijn zodat de studenten in de blok niet gestoord worden. Een ander positief punt is dat je iets kunt drinken en naar de tv kunt kijken. Zo konden we onlangs tijdens een pauze de match met David Goffin volgen.”

#FREDDiVERS

0 reacties:

Een reactie posten