THEMASTANDEN | juli 2016


ALLES NOG AAN TE PASSEN!

Steeds meer Europese lezers weten vertaalde romans uit Afrika te smaken. Naast de gevestigde waarden komen ook steeds meer beloftevolle Afrikaanse debutanten piepen. Hoog tijd dus voor een ontdekkingstocht doorheen het beste van de Afrikaanse literatuur. Met de themastand ‘Afrikaanse literatuur’ laat de bib je kennis maken met de rijke verhalen uit dit tot de verbeelding sprekende continent.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 30 mei - 12 juni 2016

IN HET WILDE WESTEN

Vijftien jaar geleden overleed Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke. De bibliotheek gedenkt hem op gepaste wijze met de themastand ‘In het Wilde Westen’. We nemen je meer naar de wereld van de cowboys en indianen en laten je proeven van een streepje countrymuziek. De bijhorende themalijst kan je hier terugvinden.

centrale bibliotheek, forum | 30 mei - 3 juli 2016

STARTEN MET BLUES

De bib heeft een uitgebreide bluescollectie van meer dan duizend cd’s. Wil je als leek kennismaken met dit genre maar zie je momenteel door de bomen het bos nog niet? Dan is er nu de themalijst Starten met blues. Deze themalijst laat je kennismaken met de voornaamste artiesten en subgenres binnen de blues.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 30 mei - 3 juli 2016

EK VOETBAL

Het forum kleurt in juni zwart, geel en rood, want de doortocht van onze Rode Duivels op het EK laat ook de bib niet onopgemerkt voorbij gaan. Deze maand scoren we met de duivelse themastand ‘EK Voetbal’. Voetbal in al zijn facetten, voor jong en oud.

centrale bibliotheek, forum | 13 - 26 juni 2016

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten