THEMALIJST | armoede


Naar aanloop van 17 oktober 2016, Werelddag van Verzet tegen Armoede, publiceren we een keuzelijst met recente informatieve boeken en films over het thema armoede in al haar aspecten, zowel internationaal als nationaal. 

Lezen is één van de krachtigste wapens tegen armoede. En nog steeds zijn 1 op 7 Vlamingen laaggeletterd. PIAAC definieert geletterdheid als "de vaardigheid om geschreven teksten te begrijpen, te evalueren en er zich op zo'n manier mee in te laten dat men kan deelnemen aan de maatschappij, de eigen doelen kan realiseren en de eigen mogelijkheden kan ontwikkelen." 
Wij als bibliotheek spelen hierin een cruciale rol om iedereen gelijke kansen te bieden en te participeren aan de maatschappij op cultureel, sociaal, politiek en economisch vlak.

Deze themalijst kan je ook raadplegen op onze Scribd-pagina of hier downloaden.Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten