THEMALIJST | dystopische films en romans

In een dystopische wereld gaat het er grimmig aan toe: mensen worden onderdrukt, hebben geen vrijheden, worden gecontroleerd door kwaadaardige robots of moeten zien te overleven na een apocalyps. In de realiteit is dit voor de meeste mensen gelukkig een ver-van-ons-bed show, maar in fictie experimenteerden reeds heel wat auteurs en regisseurs met dit tot nadenken aanzettende thema.

In de literatuur vinden we zowel onvervalste klassiekers zoals George Orwell’s 1984 als recente successen zoals De hongerspelen-trilogie van Suzanne Collins terug. Ook op het witte doek vormde de dystopische samenleving al in heel wat kaskrakers de rode draad.

De bib zette alles voor jou op een rijtje en maakte een handig overzicht van alle boeken en films uit onze collectie over dit thema. De hele maand vind je bovendien de bijhorende themastand in het forum van de centrale bib.Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten