THEMASTANDEN IN DE BIB | maart 2017


DYSTOPIE

In een dystopische wereld gaat het er grimmig aan toe: mensen worden onderdrukt, hebben geen vrijheden, worden gecontroleerd door kwaadaardige robots of moeten zien te overleven na een apocalyps. In de realiteit is dit voor de meeste mensen gelukkig een ver-van-ons-bed show, maar in fictie experimenteerden reeds heel wat auteurs en regisseurs met dit tot nadenken aanzettende thema. In de dystopische literatuur vinden we zowel onvervalste klassiekers zoals George Orwell’s 1984 als recente successen zoals De hongerspelen-trilogie van Suzanne Collins terug.
Ook op het witte doek vormde de dystopische samenleving al in heel wat kaskrakers de rode draad. We zetten alles voor jou op een rijtje en maakte een handig overzicht van alle dystopische boeken en films uit onze collectie. De hele maand vind je bovendien de bijhorende themastand in het forum van de bib.

centrale bibliotheek, forum | t.e.m. 2 april 2017

SEMMELWEIS (Theater Antigone) 

We tippen voor jou de voorstelling Semmelweis van Theater Antigone. Bruno Vanden Broecke, Jos Verbist en Silke Thorrez brengen het levensverhaal van de briljante maar miskende Hongaarse arts Ignaz Semmelweis op de planken. Semmelweis staat vandaag bekend als de vader van de antiseptische methode, maar botste tijdens zijn leven op een muur van onbegrip. Dit resulteert in een boeiend verhaal maar ook een intrieste tragedie met voortdurende conflicten.
De voorstelling speelt van 9 t.e.m. 12 maart 2017 in Kortrijk en vertrekt daarna op tournee. Op de themastand vind je hierover een aantal boeken, folders en gratis gadgets.

centrale bibliotheek, forum | 1 - 12 maart 2017

MVX (jeugdboekenmaand 2017)

Met het thema ‘MVX: je bent wie je bent’ laat de Jeugdboekenmaand dit jaar zien dat niet iedereen in een hokje past en dat dit ook helemaal niet hoeft. Ook de bib doet mee: we organiseren heel wat boeiende activiteiten en zorgen voor een interessante themastand. Met een fijne selectie boeken en films moedigen we kinderen en jongeren aan om het concept gender met een open blik te verkennen. Je vindt deze themastand de hele maand op de jeugdafdeling van de centrale bib. Een overzicht van alle activiteiten vind je via www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenmaand.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 1 - 31 maart 2017

VROUWELIJKE COMPONISTEN

Met de themastand en bijhorende keuzelijst Vrouwelijke componisten zetten we naar aanleiding van Internationale Vrouwendag de vrouwelijke muzikale genieën in de kijker die onvergetelijke bijdrages leverden aan de muziek. Je vindt de selectie van onze muziekkenners de hele maand maart op de muziekafdeling van de centrale bibliotheek.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 1 - 31 maart 2017

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten