BIB TIPT | project miniwereldbib

Straks op reis naar het buitenland voor zaken of ontspanning? Dan is de kans groot dat je boeken van de bib in je koffer zitten hebt. Maar waarom breng je niet eens een boek mee voor de bib? Want we zijn op zoek naar sprookjes en prentenboeken uit alle uithoeken van de wereld, geschreven in de oorspronkelijke taal van je reisbestemming.

Alle boeken die je meebrengt, verzamelen we in een wereldbibcollectie bij enkele buurtbibliotheken. Da's een talenbib vol verhalen uit de wereld binnen handbereik. Het zou ook leuk zijn als je iets in het boek schrijft, al dan niet in je eigen taal. Gewoon een persoonlijke toets die onze boekencollectie alleen maar kan verrijken: van waar is het boek afkomstig, hoe en waar heb je het verkregen of gekocht, is er een mooie anekdote aan verbonden?

De miniwereldbib krijgt een stek in de buurtbibliotheken Lange Munte, Heule en Drie Hofsteden. Bedankt om mee op boekenjacht te gaan, je doet er ons én jezelf een enorm plezier mee. Want ... taal verbindt ons!

Bedankt om mee op boekenjacht te gaan! Je doet er ons (en jezelf) een enorm plezier mee!


Wist je trouwens dat bib Kortrijk dit najaar start met Taaldraad, een project rond meertalig voorlezen? Nog even geduld, binnenkort komt ook hierover meer informatie.






0 reacties:

Een reactie posten