APP IN DE KIJKER | Google Fit (Android)Veel mensen denken dat ze een dure smartwatch of sporthorloge nodig hebben om hun fitness activiteiten, verbrande calorieën of jogging schema bij te houden. Niets is minder waar, je smartphone kan veel van die zaken voor jou doen.

Hoewel je smartphone niet zo nauwkeurig je hartslag kan bijhouden (daarvoor moet er contact zijn met je huid) werkt deze prima als stappenteller, snelheidsmeter en GPS-tracker. Google Fit verzamelt al deze mogelijkheden in één top-app. Stel activiteiten als wandelen, hardlopen of fietsen in met timer en Google Fit berekent het aantal calorieën dat je verbrandt, de snelheid waarmee je beweegt, de afstand die je aflegt en de tijd die je spendeert.

De app helpt je ook om doelen te bereiken en bij te houden, zoals je tienduizend-stappen-per-dag of je zestig minuten fysieke inspanning. Google Fit laat je ook toe om - met behulp van je Google account - de resultaten en de data van al je activiteiten te synchroniseren over meerdere toestellen. Ook via het web kan je steeds een statistisch overzicht bekijken. Dit kan met je Google account en via fit.google.com.

fit.google.com | download via Google Play (Android)

0 reacties:

Een reactie posten