BIB TIPT | feestelijke opening Deelfabriek en Speelhoek Venning

Komende vrijdag openen de Deelfabriek en de Speelhoek feestelijk de deuren. De 'Deelfabriek' is een samenwerking tussen stad Kortrijk, OCMW Kortrijk en burgerprojecten die actief zijn in de ruil-, deel- en hersteleconomie.’

De Instrumentheek, ruilwinkel SWOP & Go (kledij 0 tot 16 jaar), ruilwinkel ’t Goede Doel (kledij 16-99 jaar) bieden er hun diensten gezamenlijk aan vanuit een nieuwe ruimte. De Fietskeuken, FoodAct, Op Wielekes Kortrijk (deelsysteem kinderfietsen), bibliotheek Kortrijk, buurtwerk Venning en vele andere zullen ook aansluiten op de werking van de ‘Deelfabriek’.

'Speelhoek Venning’ is een voorschoolse, buurtgerichte kinderopvang (0-3jaar). Dit is een warme 2e thuis waar men dagelijks enthousiast instaat voor de zorg van alle kinderen ongeacht hun achtergrond en mogelijkheden. Speelhoek is een dienst van vzw effect, een onderneming in de lokale diensteneconomie (LDE).

Ook de bib draagt een steentje bij in de Deelfabriek en biedt er de buurt een boekenrek aan via een systeem van Boekdelen. Buurtbewoners kunnen gratis een boek naar huis mee nemen uit het rek. Is het boek uitgelezen, plaatsen ze het boek terug voor een volgende lezer. Wij komen zelf geregeld langs om de collectie te vernieuwen. Zo beschikt iedereen steeds over een gratis en deelbaar boekenaanbod.

vrijdag 15 september 2017 | 18 - 21 u. | feestelijke opening de Deelfabriek en Speelhoek | Damastweverstraat 1, Kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten