THEMASTANDEN | september 2017


THEATER ANTIGONE

In 1902 schreef Maxim Gorki zijn eerste theaterstuk over verschoppelingen en outcasts, zwervers en asocialen. Theater Antigone stopte het stuk in een nieuw kleedje en bewijst dat het 115 jaar na datum nog steeds razend actueel is. De voorstelling gaat in première op 27 september 2017 en wij zetten vooraf deze voorstelling in de kijker met de themastand ‘Nachtasiel’. Je vindt er een interessante selectie boeken en films rond de thema’s armoede en sociale ongelijkheid.

centrale bibliotheek, forum | 4 - 24 september 2017
www.antigone.be/nl/nachtasiel


HERFST IN DE BIB

De zomer is nog even in het land, maar toch sluipt de herfst op kousenvoeten dichterbij. Tijd om te genieten van de kleurenpracht, een herfstwandeling te maken en koekjes te bakken. Ook een goed boek mag hierbij niet ontbreken. Inspiratie vind je op onze themastand ‘Herfst'.

centrale bibliotheek, forum | 25 september - 5 oktober 2017

FOCUS OP ... VOEDING

Dit najaar organiseert de bib i.s.m. andere Kortrijkse partners heel wat activiteiten rond het thema voeding. Hou zeker deze website en onze nieuwsbrief in de gaten voor een volledig overzicht van alle lezingen, workshops en expo’s. Smaakt dit naar meer? Neem dan ook zeker een kijkje op de bijhorende themastand ‘Focus op… voeding’.

centrale bibliotheek, forum | 18 september - 1 oktober 2017

TV-SERIES OP DVD VAN DE LAATSTE VIJF JAAR 

Wist je dat je in onze collectie meer dan 400 verschillende series op dvd kan vinden? Voor wie graag ‘mee’ is, stelden we een themalijst samen met alle aanwinsten van de voorbije vijf jaar. Er is voor elke beeldbuisfanaat wat wils: van thrillers en detectives tot humor, drama en historische reeksen. Deze maand maken de bibmedewerkers bovendien ook een selectie van hun favorieten op de bijhorende themastand.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 4 september - 1 oktober 2017

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten