THEMASTANDEN | november 2017


DEMENTIE
Jaarlijks slaan we met Sophia, het regionale expertisecentrum dementie, de handen in elkaar om het gevoelige thema dementie onder de aandacht te brengen.
We pakken opnieuw uit met een themastand met heel wat interessante boeken en verhalen rond dit thema. In onze exporuimte vind je aanvullend een tentoonstelling met kunstwerken gemaakt door Alzheimerpatiënten uit verschillende Kortrijkse woon-zorgcentra.
Daarnaast is er op 14 november in het Arenatheater ook de cabaretvoorstelling ‘Kwijt’ van Koen Dewulf met liedjes en teksten over dementie.

Alle activiteiten kaderen in het landelijke project ‘De Alzheimer Code’, dat bij een breed publiek de aandacht wil vragen voor deze complexe aandoening.

centrale bibliotheek, forum | 30 oktober -  19 november 2017


FABELS EN DIERENVERHALEN
Onze gevederde vriendjes, trouwe viervoeters en andere pluizige compagnons krijgen ook dit jaar een plekje in de bib. Dieren van alle soorten en maten vormen immers de rode draad op deze themastand met een bonte selectie uit onze collectie.

centrale bibliotheek, forum | 3 - 30 november 2017

SINTERKLAAS
Dat de Sint weer in het land is, gaat in de bib nooit onopgemerkt voorbij. En ook de Sinterklaasboeken zijn terug van weggeweest op de jeugdafdeling. Je vindt het volledige aanbod op onze themastand ‘Sinterklaas’. Wees er snel bij, want op is op! Maximum twee boeken per klant.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | vanaf 30 oktober 2017

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten