APP IN DE KIJKER | test en meet je smartphone gebruik


Het Digimeter rapport van Imec toont de evolutie van het mediabezit en -gebruik van de Vlamingen. Jaar na jaar tonen de cijfers een stijging van het smartphonegebruik. Een op de drie Vlamingen (64,6%) zegt dat ze minstens een uur per dag op hun smartphone zitten, waarvan 14% inschat dat ze hun toestel minstens vijf uur per dag gebruiken. En dat zijn vele uurtjes waarbij mensen hun 'kop laten hangen' over het smartphonescherm.

Vorig jaar sloegen het Provinciaal Veiligheidsinstituut van Antwerpen, UGent, UAntwerpen, Mediawijs en de Gezinsbond de handen in elkaar en lanceerden de campagne ‘Kop Op’.

De doelstelling van de campagne Kop Op is Vlamingen aanzetten om bewuster om te gaan met hun smartphone om zo de balans (familie, school/werk, hobby’s, beweging, slaap, etc.) te herstellen. De slogan Kop Op verwijst zowel naar het fysieke aspect als naar de mentale kant van het smartphonegebruik.

Doe zelf eens de test en ontdek hoe het zit met jouw smartphonegebruik.

Wil je nog een stap verder gaan en je smartphonegebruik meer in detail meten dan ontwikkelde imec-mict-UGent de app 'mobileDNA' voor Android. Deze app wil je een duidelijk inzicht geven in je eigen smartphonegebruik. Welke applicaties gebruik je zoal? En hoe lang gebruik je die? MobileDNA biedt je een ‘diagnose’ van je smartphonegebruik. Objectieve cijfers en gedetailleerde rapporten, duidelijk weergegeven. Dát is jouw mobiel DNA.

kopop.be, mobileDNA (gratis, Android)

0 reacties:

Een reactie posten