bibliotheekcollectie bib Kortrijk breidt fors uit


Vorige maand werd de gunning voor de aankoop van de bibliotheekcollectie voor de komende vier jaar goedgekeurd. De bibliotheek krijgt een budget van € 740.000 voor de aankoop van nieuwe materialen.

Het voorziene budget is opvallend groot, zeker in vergelijking met andere bibliotheken in de regio. Verschillende specialisten van het team collectie in de bib staan in voor de aankoop van de bibliotheekcollectie onder leiding van Valerie Dekeyzer en Chris Vandenbroucke. Uit een gebruikersonderzoek van de VUB in 2018 bij 107 Vlaamse openbare bibliotheken is gebleken dat bibliotheekbezoekers de aanwezigheid  van nieuwe materialen enorm op prijs kunnen stellen. De bibliotheek van Kortrijk koopt jaarlijks net geen 24.000 nieuwe titels aan. "De bibliotheek van Kortrijk beschikt over een ruime collectie jeugdboeken van maar liefst 109 850 boeken. Dat is zeer belangrijk want de boeken die je leest als kind maken je als persoon. Mijn favoriete jeugdboek is Pluk van de Petteflet en dat is me altijd bijgebleven," zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.

"De bibliotheek van Kortrijk is meer dan een uitleenpunt, de bib vormt de huiskamer van de stad. Ieder jaar worden vernieuwende projecten georganiseerd zoals dit jaar bijvoorbeeld het Memento woordfestival." aldus schepen Axel Ronse. De stad Kortrijk kan zichzelf steeds meer profileren als literatuurstad. Er is een groot aanbod aan literaire evenementen zo er is er bijvoorbeeld het jeugdboekenfestival, MuziekBoutique, literaire ontmoetingen in het Penhuis en de boekenbeurs. 


 url

0 reacties:

Een reactie posten