MuziekBoutique // verslag muzikale avond met Piet De Pessemier over Neil Young


Donderdag 18 april, 19u30
Parkingsschaarste en oliebollengeur trotserend, baanden 35 muziekliefhebbers zich een weg door de net geopende Kortrijkse Paasfoor richting centrale bib, om aanwezig te zijn bij een nieuwe lezing in onze reeks MuziekBoutique.

De afwezigen en foorgangers hadden ongelijk. Compleet met houthakkershemdje, mondharmonica (splinternieuw, voor het eerst leven ingeblazen tijdens deze lezing) en cowboyboots bracht Piet De Pessemier een boeiend verhaal. Over hoe Neil Young van een bedlegerig en door polio getroffen kind uitgroeide tot één van de grootste namen uit de rockgeschiedenis en hoe hij reeds meer dan 50 jaar volop meedraait aan de top.

Ook anno 2019 blijft de Canadees een bezige bij, hij werkt momenteel in de studio met Crazy Horse, zijn hondstrouwe begeleidingsband, aan een nieuw album. Eind juni trapt hij in Denemarken een Europese tournee af met op 9 juli een optreden in het sportpaleis te Antwerpen.

Piet zong en speelde ook enkele Neil Young-classics en voor wie de ogen even sloot, klonk het alsof de 74-jarige zelf op het podium zat.

2019 MuziekBoutique // Neil Young

De volgende MuziekBoutique gaat door op 9 mei, opnieuw in de centrale bib. Dan komt Frederik Goossens ons een comfortabel begaanbaar paadje kappen door de jungle die jazz soms kan zijn.  Opgeluisterd met originele vinylreleases uit onze dierbare collectie ! 🎺 🎹 🎼 🎷. Parkingschaarste zal er normaal gezien niet zijn, al komen échte jazz-cats natuurlijk te voet of met de fiets!

tickets & info via www.kortrijk.be/muziekboutique.0 reacties:

Een reactie posten