Jeugdboekenmaand bij je thuis ... Georgia O'Keeffe

Weetjes

Georgia O’Keeffe was een Amerikaanse schilder, geboren in 1887 en gestorven in 1986. Ze werd dus 98 jaar oud maar wist op haar tiende al dat ze kunstenaar wou worden. Ze maakte in totaal meer dan 1000 kunstwerken. Ze studeerde in Chicago, Virginia en New York. Haar eerste tentoonstelling vond plaats in 1916 in de kunstgallerij van Alfred Stieglitz. Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw was ze wereldberoemd als kunstenaar, vooral voor haar schilderijen van bloemen en wolkenkrabbers in New York. 
Georgia maakte vooral abstracte kunst. Abstracte kunst is een stroming in de beeldende kunst die vooral gebaseerd is op 'de kunst van het weglaten'. Dat wil zeggen dat de kunstenaar afstand neemt van de werkelijkheid en z’n fantasie laat spreken. Je kan in het kunstwerk dus niet direct iets herkennen uit de echte wereld. De kunstenaar wil tonen wat ze voelt in plaats van wat ze ziet. Georgia O’Keeffe stond vooral bekend om haar heel gedetailleerde schilderijen van bloemen, waar je de kleuren en lijnen in kon zien. 



knutselactiviteit

Vandaag maken we abstracte kunst met ... bloemen!

(1) Maak een foto van een bloem uit je tuin (of zoek er eentje op het internet).

(2) Kies een stukje van de foto uit om na te maken op papier. Zoek een stukje uit met veel mooie kleuren, of interessante vormen. Dit is een voorbeeldje uit onze eigen tuin. Dit is de originele foto.



(3) Dit stukje kozen we er uit:




(4) En dit was het resultaat! We zagen lavendelblauwe en geel-grijze kleuren in cirkels.



Hieronder kan je wat foto’s terugvinden die je gerust mag gebruiken om je eigen abstracte kunstwerk te maken:









Leestips voor later

bronnen


    Toon je jouw kunstige knutsels op Facebook en Instagram met de hashtag #JBMKortrijk? En als je ons tagt, delen we jouw foto's en filmpjes op onze sociale media!
    Zo kunnen we hier ook meegenieten, we zijn alvast reuze benieuwd! Hopelijk tot binnenkort weer in het echt!

    www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenmaand

    0 reacties:

    Een reactie posten