Jeugdboekenmaand bij je thuis... Laila Koubaa

Weetjes

Laila Koubaa was bij de gelukkigen want toen ze langskwam begin maart, waren we nog open! Het werd een gezellige dag, waarbij ze aan de leerlingen van het eerste en tweede middelbaar kwam vertellen over haar boek Hoger dan de bergen en dieper dan de zee, dat ze samen met Laura Janssens maakte.
Laïla Koubaa (1977) is schrijver. Ze is dochter van een Tunesische vader en een Belgische moeder. Ze groeide op in Eggewaartskapelle, een Vlaams polderdorpje. Laïla woont met haar twee kinderen en man, de schrijver Bart Koubaa, in Gent. Ze is master in de Oosterse Talen en Culturen en begeleidt jongeren met specifieke noden in verschillende scholen. In mei 2013 verscheen bij Uitgeverij Book Island haar debuut Azizi en de kleine blauwe vogel. Haar verhaal 'Tomo en Dashi en de groene bal' werd opgenomen in de bundel Verre Vrienden (Davidsfonds). In maart 2015 verscheen 'Ik wil niet naar Marokko!': een grappig boek over opgroeien in twee culturen.


knutselactiviteit 'bladwijzers'

Als je thuis je boeken moet delen met je huisgenoten, is het wel handig dat je nog weet waar je was gebleven! Zeker als je met twee hetzelfde boek wil lezen (die nieuwe Boomhut-van-zoveel-verdiepingen wil iedereen toch?). 
Laila schreef een prachtig boek over een blauwe vogel, dus laten we samen leuke vogeltjes vouwen als bladwijzers. 

Wat heb je nodig?
  • vierkant papier (om te vouwen)
  • gekleurd papier (om stukjes uit te knippen)
  • zwarte stift
  • schaar 
  • lijm 
Hieronder kan je zien hoe je de basisvorm vouwt. We vonden het zelf moeilijk om in foto’s te volgen, dus zochten we naar een filmpje. Het is wel in het Engels gesproken maar je kan makkelijk volgen: 





Voilà, nu hebben we onze basis:


Je kan nu een bekje, oogjes en vleugels uitknippen. Om mooie gelijke rondjes te knippen voor de oogjes, kan je dopjes en potjes gebruiken om rond te tekenen.



Nu moet je enkel nog alles op z’n plaats lijmen, en klaar!


 Je kan natuurlijk met zo’n bladwijzers alle kanten op. Je kan er nog andere diertjes van maken, of je lievelingspersonage… 




Leestips voor later

bronnen


Toon je jouw kunstige knutsels op Facebook en Instagram met de hashtag #JBMKortrijk? En als je ons tagt, delen we jouw foto's en filmpjes op onze sociale media!
Zo kunnen we hier ook meegenieten, we zijn alvast reuze benieuwd! Hopelijk tot binnenkort weer in het echt!

www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenmaand

0 reacties:

Een reactie posten