Ochtendhoren op maandag [Sinksen in de wolken 2020]


Van 30 mei tot en met 1 juni 2020 gaat Sinksen hoe dan ook door ... in de wolken via Quindo! 
Op www.sinksen.be vind je het hele programma. 

Samen met de Letterzetter van Kortrijk en haar collectief hebben we een programma in elkaar gebokst, 'Ochtendhoren'. Wij vullen telkens tussen 8 en 9 uur een uurtje met muziek en literatuur. Voor elk wat wils: kinderverhalen, proza, poëzie en daartussen een paar leuke nummers en interviews met artiesten uit ons programma van Memento Woordfestival Kortrijk 2020. Wij kijken er alvast naar uit jullie een fijne, literaire Sinksen te bezorgen. 

Tot in de wolken op 92.2 FM? Zo ziet het programma van maandag 1 juni 2020 er uit:

INLEIDING

Joost Devriesere
Joost Devriesere (1972) is Kortrijks auteur, journalist en eindredacteur bij Knack/Knack Focus. Vluchten hoeft niet meer is zijn debuut, over de vluchtelingencrisis en met Pest debuteerde hij met fictie. Tijdens deze lockdown bracht hij 24 schrijvers samen die brieven met elkaar uitwisselden. Dit resulteerde in het mooie ‘De Afstand’, waarvan de opbrengst naar Dokters van de Wereld gaat.

KINDERBLOK

We gaan op berenjacht
In tijden van Corona lag de bib niet stil, integendeel. Achter de schermen werd er hard doorgewerkt, letterlijk en figuurlijk. De voorleesuurtjes die normaal op zaterdag doorgaan, gezellig op een kussen in het Arena, werden nu met een mooie video opgenomen. Juf Connie is één van de vrijwilligers die zich daar met hart en ziel voor heeft ingezet maar ook enkele medewerkers van de bib spraken een verhaaltje in. Het avontuurlijke verhaal 'Wij gaan op Berenjacht' van Helen Oxenbury en Michael Rosen wordt verteld door Karen!

PROZA

Bende van het Boek
In deze stressvolle tijden is het niet altijd evident om je te focussen op een boek. Gelukkig zijn er dan de podcasts van de De Bende van het Boek, een initiatief van Trees (lid van het collectief van onze Letterzetter Anneleen Van Offel) en haar vriendin Sara. Met een stukje taart en een tasje thee praten ze gezellig over de boeken die ze lazen of gaan ze in gesprek met een auteur.


Valerie Tack
Nog zo’n schrijfster die we normaalgezien dit jaar op het podium van Memento konden verwachten. Valerie Tack wil haar leerlingen en de mensen rondom haar de liefde voor taal en literatuur bijbrengen. Ze heeft een zwak voor Stijn Streuvels, kwameisjesstreken en korte nachten. Rauw & alsof is haar debuutroman die ze helaas niet kon vieren met een uitverkochte boekvoorstelling maar het in alle stilte en isolement moest doen.

POËZIE

Collectief van de Letterzetter
Het collectief, wie zijn dat nu? Hen allemaal opsommen zou ons te ver leiden dus laten we hen als volgt omschrijven: een bruisende groep van getalenteerde woordkunstenaars. Elk op zoek naar hun weg in een genre die hen ligt: proza, poëzie, humor, voordracht,… onder begeleiding van Anneleen vinden ze hun weg naar podia en wedstrijden om later, wanneer ze hun eigen stem hebben gevonden, uit te stromen, te debuteren en prijzen te winnen! Uitgeverijen, hou jullie vast!

Mattijs Deraedt
Net als Siel Verhanneman stroomde Mattijs vorige jaar uit het collectief van de Letterzetter en dat doet hij met verve! Net als Valerie onder minder feestelijke omstandigheden bracht hij tijdens de lockdown zijn debuutbundel 'De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan' uit bij Poëziecentrum. Hij studeerde Schrijven aan het RITCS en publiceerde onder meer in Het Liegend Konijn, De Revisor, Deus Ex Machina, Poëziekrant en Tirade. Naast zijn literaire activiteiten is Mattijs zanger en tekstschrijver bij WLAZLO.


www.sinksen.be/radio-sinksen

0 reacties:

Een reactie posten