Digitaal lenen in bib Gent

De openbare bibliotheek Gent start met het pilootproject Digileen, in samenwerking met de Centrale Discotheek van Rotterdam (CDR) en het VCOB. Leners van de bibliotheek kunnen zich aanmelden voor een Digileen-account, waarmee ze via de software van CDR digitale muziekbestanden kunnen lenen voor een week. Het proefproject is toegankelijk vanuit de vernieuwde catalogus van Gent en loopt tot 1 januari 2008.
Digilenen kan al twee jaar in Nederland en is daar een groot succes. Het VCOB onderzocht de haalbaarheid van Digileen in Vlaanderen en zit de komende weken aan tafel met de auteursrechtenvereniging Sabam en de platendistributeurs om de toekomst van Digileen voor heel Vlaanderen verder te bekijken.
Bron: VCOB

3 opmerkingen:

 1. Helaas, het sterk staaltje van digitale dienstverlening wordt geplaagd door een sterk staaltje kortzichtigheid. "Windows XP/Vista vereist..."

  "Om muziek digitaal te kunnen uitlenen moeten we deze van een beveiliging voorzien. Apple heeft er helaas voor gekozen om de door haar gebruikte beveiliging voor iTunes, iPod en Mac niet voor derden beschikbaar te stellen. Daarom kunnen wij de muziek uitsluitend in Microsoft WMA-formaat aanbieden." Zelden zo gelachen!

  Jammer dat gebruikers van het betere besturingssysteem niet aan hun trekken kunnen komen door dubieuze drm-technieken.

  Binnenkort ook in Kortrijk? Of doen we het beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, het werkt ook niet op de Zune...

  Alle drie bezitters van een Zune gaan zeer droef zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus als ik het goed begrijp werkt het ook niet op de iPod die 80% van de mp3 spelers vertegenwoordigt? :)

  Volgende keer een marktonderzoek bij dit nobele overheidsproject?

  BeantwoordenVerwijderen