Themalijst: verfilmde boeken (Vlaamse en Nederlandse films)


Wat is er beter: het boek of de film?
Deze discussie bestaat al jaren en zal nog jaren bestaan. Zowel de filmindustrie als de schrijver hebben andere criteria, dus moeten er wel verschillen zijn.
Intussen werden zowat alle klassieke meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis verfilmd. Tegenwoordig is er zelfs de trend om korter op de bal te spelen, nl. het boek na de (televisie)film.

In onderstaande lijst vind je alle Nederlandstalige boeken die ooit verfilmd werden en die in onze collectie terug te vinden zijn. De vele honderden Engelse, Russische en Spaanse verfilmde boeken komen in een volgend lijstje.
Aan jullie om uit te maken wat jullie verkiezen: het boek of de film? Wij bieden ze met plezier alle twee aan.

De themalijst "verfilmde boeken, Vlaamse en Nederlandse film" kun je hier downloaden (pdf, 1.6mb) of rechtstreeks bekijken via Scribd:

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/kijktips. Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten