Infosessies familiale bemiddeling

Vechtscheidingen, geruzie, conflict. Het komt dagelijks voor bij echtscheidingen. Bemiddeling kan een oplossing zijn voor paren. Kom kennismaken tijdens één van de infosessies op donderdag 27 september 2007 of op dinsdag 11 december 2007 telkens van 12u15 tot 13u15 in het Arenatheater Schouwburgplein 14 te Kortrijk. De toegang is gratis. De infosessies familiale bemiddeling zijn een initiatief van het Interdisciplinair Bemiddelingsforum Kortrijk, in samenwerking met de bibliotheek Kortrijk en Vormingplus midden en zuid West-Vlaanderen.

Tal van situaties kunnen de relaties in een gezin of familie ernstig verstoren. De regeling bij echtscheiding, discussies omtrent de kinderen na echtscheiding, problemen tussen broers en zussen in verband met de verdeling van de nalatenschap van hun ouders, enz… Deze en andere situaties kunnen leiden tot ernstige conflicten indien ze niet opgelost worden.

Vaak zetten mensen bij deze familiale conflicten de stap naar de rechtbank. Bemiddeling kan hier echter een waardevol alternatief zijn: met de hulp van een neutrale derde is het mogelijk de dialoog te herstellen en tot oplossingen te komen, zonder rechtzaak.

In deze infosessie willen we u laten kennismaken met bemiddeling. Media en politiek nemen deze term graag in de mond maar wat kan dit nu werkelijk in uw situatie betekenen? Waarvoor staat familiale bemiddeling? Wat zijn de voordelen? Wie komt ervoor in aanmerking? Wie zijn deze bemiddelaars? Op deze en vast en zeker tal van andere vragen pogen wij in deze gratis info-sessie een antwoord te geven. Breng gerust uw boterhammen mee, u kan ter plaatse een drankje aanschaffen.

Meer info: Interdisciplinair Forum van bemiddelaars, Justitiehuis - Burg Nolfstraat 51 in Kortrijk. Telefoon: 056 260631 of (bij afwezigheid) 0473/296836.

0 reacties:

Een reactie posten