Terug naar school

Het is vandaag opnieuw school voor heel wat van onze jonge leden, en ook voor de leerkrachten. We wensen iedereen een fijne start toe. Ook dit jaar is de bibliotheek het vertrouwde adres voor ondersteuning en tips voor leraren. Ons aanbod is in de vakantie uitgebreid.

Kleuterleidsters zijn reeds een paar jaar vertrouwd met onze collectie themaboxen (blauwe dozen). Dit jaar zijn we ook gestart met themaboxen specifiek voor de eerste kleuterklas.(zwarte dozen). Volgende titels zijn nu reeds beschikbaar : aankleden, circus, gevoelens, moederdag, opa en oma, school, vaderdag en zindelijkheid. Onze collectie themaboxen voor het 2de en 3de kleuter werd aangevuld met volgende onderwerpen: beroepen, boeken, jarig zijn, knuffels, koningen en koninginnen, logeren, papa alleen, mama alleen, prinsen en prinsessen en slapen.
Een volledige lijst van onze themaboxen kan u verkrijgen in de jeugdafdeling of vindt u in de catalogus.

Groepsbezoeken

Wil u met uw klas voor 11 uur naar de bib komen, neem dan liefst een paar dagen vooraf contact op met Ann Cottens tel 056 27 75 79 of mail naar ann.cottens@kortrijk.be om een afspraak te maken.

U kan vanaf de herfstvakantie naast het gewone aanbod van rondleidingen voor het 5de en 6de leerjaar ook kiezen voor een specifieke inleiding op erfgoed. Aan de hand van een vertelsessie rond de geschiedenis van het boek met aansluitend een knutselactiviteit maken de leerlingen kennis met de historische fondsen van de bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten