Kromtaal

Voor gedichtendag 2008 komt de bibliotheek van Kortrijk met een vernieuwend concept voor de dag. De bibliotheek wil meer zijn dan alleen maar een forum om poëzie aan te bieden. Geen dichters die hun bundel komen voorlezen zonder meer, het mag ietsje meer zijn.

Om dat 'ietsje meer' te realiseren organiseert de bibliotheek samen met vzw Wit.h en Vormingplus een aparte poëzieavond, luisterend naar de titel 'Kromtaal'. Een aantal dichters uit het reguliere circuit worden geconfronteerd met dichters met een verstandelijke beperking. Tijdens de poëzieavond slaan de dichters bruggen naar elkaar en naar het publiek. Bruggen van taal.

Enerzijds horen we erkende dichters die de taal tot de groots mogelijke gelaagdheid proberen te condenseren, anderzijds horen we andere dichters die taal louter vanuit haar expressieve potenties aanwendt. In beide gevallen horen we 'kromme taal'. Taal die niet monddood maakt, maar taal die schept.


Dichters: Kenny Callens en Peter Holvoet Hanssen, Arnaud Rogard en Norbert De Beule, Rik Meijers en Toon Vanlaere, Ellen Verhegge en Herlinda Vekemans, Mieke Vanhessche en Xavier Roelens.


Coach: Alain Delmotte
Mise-en-scène: Bart Vandevijvere

Kromtaal gaat door op 29 januari 2008 om 20u in het Arenatheater, Schouwburgplein 14, Kortrijk. Inkom: 5 euro. Reserveer je ticket in de cultuurwinkel 056 23 98 55.

0 reacties:

Een reactie posten