Foto's, foto's en nog eens foto's!

De bib zette het nieuwe jaar alvast stevig in met heel wat activiteiten gedurende de maand januari. De foto's van de verschillende bibactiviteiten werden online geplaatst op de fotopagina van de bib. Een overzicht:

Poëzienamiddag bibliotheekfiliaal Heule:

Leerlingen van het conservatorium, afdeling Heule, gaven het beste van zichzelf op woensdag 30 januari met een reeks voordrachten in het bibliotheekfiliaal Heule, ter gelegenheid van Gedichtendag 2008.

De foto's kunt u hier bekijken.

Boterhammen in de bib: Christine Van Broeckhoven:

Op 28 januari was Christine Van Broeckhoven te gast in de bib ter gelegenheid van 'Boterhammen in de Bib'. Als moleculair geneticus en internationale autoriteit in het onderzoek naar geheugenziektes als Alzheimer-dementie, bracht ze in haar boek 'Brein en branie' op toegankelijke wijze verslag uit over haar wetenschappelijke carrière, haar herinneringen aan de dood van haar broer, haar pleidooien voor meer vrouwen in de wetenschappelijke wereld, de mogelijkheden en grenzen van haar werk en vooral over haar hersenonderzoek.

De foto's kunt u hier bekijken.

Kromtaal:

Op dinsdag 29 januari 2008 ging de poëzieavond 'Kromtaal' door in het Arenatheater in Kortrijk. Een aantal dichters uit het reguliere circuit werden geconfronteerd met dichters met een verstandelijke beperking. We hoorden erkende dichters die de taal tot de groots mogelijke gelaagdheid probeerden te condenseren en we hoorden andere dichters die taal louter vanuit haar expressieve potenties aanwendden. In beide gevallen hoorden we 'kromme taal'. Taal die niet monddood maakt, maar taal die schept.

De foto's kunt u hier bekijken.

0 reacties:

Een reactie posten