Provinciale Prijs voor Volkskunde

De Provincie West-Vlaanderen schrijft elke drie jaar beurtelings een Prijs voor Geschiedenis en een Prijs voor Volkskunde uit. Studies die een belangrijke bijdrage leveren aan de West-Vlaamse geschiedenis of volkskunde worden hiermee bekroont. In totaal waren er voor deze editie zo'n twaalf inzendingen, maar slechts aan drie studies werd de Provinciale Prijs Volkskunde 2007 toegekend. De uitreiking van de prijzen vindt plaats in het voorjaar.

In de categorie 'Academisch gevormden' kreeg Pieter Donche (Roeselare) het mooie bedrag van 2500 EUR voor zijn studie 'Geschiedenis en genealogie van de familie Donche 1365-2004'.
Kortrijkzaan José Vanbossele ontving eveneens 2500 EUR in de categorie 'niet-academisch gevormden' voor de lijvige studie 'Geschiedenis van de Groeningeabdij in Kortrijk 1236-1797'. In diezelfde categorie kreeg Valentin Degrande (Hertsberge) een premie van 1200 EUR voor 'Waar men gaat langs West-Vlaamse wegen. Een statistische en volkshistorische synthese van de straat-en veldkapellen in West-Vlaanderen'.

0 reacties:

Een reactie posten