Muzeum Zondagen in Kortrijk

Op elke eerste zondag van de maand openen het Broelmuseum en het museum Kortrijk 1302 tussen 11 uur en 13 uur gratis hun deuren voor geïnteresseerde bezoekers. Bovendien organiseren de musea elk om beurt iets speciaals om hun publiek extra te verwennen.

Op de eerste zondag van maart komt u in het museum Kortrijk 1302 in contact met de “Gidsende Gastvrouwen”. De middeleeuwse tovenaar van dienst bezorgt de kinderen een onvergetelijke blik op ridders, kastelen en burchten.

Twee gidsende gastvrouwen loodsen u vakkundig door het museum Kortrijk 1302. U hoeft enkel te kijken en te luisteren en u krijgt bovendien de kans om alle mogelijke vragen te stellen die de Guldensporenslag nog oproept. Hoe zat dat precies met die goedendag? Zijn er echte gouden sporen te zien? Wat was de precieze oorzaak van de slag en wie was de Leeuw van Vlaanderen? En, hebt u de nieuwste aanwinst van het museum al gezien? Een stukje dat echt toebehoord heeft aan één van de Vlaamse hoofdrolspelers van de Slag bij Kortrijk!

Tegelijkertijd wordt de tovenaar – verteller aan het werk gezet om de levendige fantasie van alle kinderen die mee zijn te voeden. Ridders en draken, burchten en kastelen alom in onze educatieve ruimte.

Misschien wilt u graag samen met de kinderen het museum verkennen met het ABC van 1302? Of op de traditionele manier, met de luistergids? Of wilt u nog eens de film “1302 – de slag” uit 2002 zien? Het kan allemaal! En het kan allemaal gratis op zondag 2 maart 2008, van 11 tot 13 uur.

Wenst u vooraf of nadien iets te drinken? Het Café 1302 is open.

Museum Kortrijk 1302
Houtmarkt Begijnhofpark
8500 Kortrijk
T 056 27 78 50
kortrijk1302@kortrijk.be http://www.kortrijk1302.be/

Ook het Broelmuseum is op 2 maart gratis toegankelijk van 11 tot 13 uur.

0 reacties:

Een reactie posten