Hans Hagen wint Woutertje Pieterse Prijs

De Nederlandsche schrijver Hans Hagen won de 21e editie van de Woutertje Pieterse Prijs voor zijn jeugdboek "Verkocht".

Het boek gaat over de kleuter Yaqub. Het jongetje wordt door zijn arme ouders verkocht aan een rijke sjeik in Dubai, die hem opleidt tot kamelenjockey. Als hij negen is, weet hij, met behulp van een groep mannen die zich het lot van de gevangen kinderen aantrekt, te ontvluchten. Op ingehouden toon, en daardoor des te indringender, schetst de auteur het leven van Yaqub, zonder dat dit voor de jonge lezer te aangrijpend wordt. De hoofdstuktitels en -nummers staan ook in het Arabisch vermeld. Achterin vertelt de auteur hoe hij tot het schrijven van deze geschiedenis kwam.

Tijdens een van zijn verre reizen stuitte de gerenommeerde auteur op de uitbuiting van zeer jonge kinderen, die in Dubai gedwongen moesten deelnemen aan kamelenraces. Deze kinderen werden ontvoerd uit naburige landen, of door hun ouders verkocht. Hierover schreef hij een aangrijpend en meeslepend verhaal.

Hans Hagen schreef tot nu toe 45 boeken, waarvan zeven samen met zijn vrouw Monique Hagen. Hij kreeg eerder al een Gouden Griffel en vier Zilveren Griffels.

(Bron: de Standaard, Leesplein)

Meer info: http://www.woutertjepieterseprijs.nl/, http://www.moniquehagen.nl/

0 reacties:

Een reactie posten