iGoogle: thuis op het web

Bij het doorzoeken van het web is de zoekmachine van Google voor veel surfers een vaste waarde. De marktleider biedt ook een steeds uitgebreider aanbod aan van gratis online diensten zoals Gmail, Picasa, Youtube en Google Maps. Deze diensten winnen aan bekendheid maar kent u ook al iGoogle?

iGoogle biedt de mogelijkheid om de bekende zoekpagina van Google te 'personaliseren' en uit te breiden met allerlei 'gadgets', handige hulpjes die bvb. het weer, e-mailberichten, nieuwsberichten, sportresultaten, spelletjes e.a. weergeven. Ook interessant is de optie om zgn. RSS feeds weer te geven, zo blijft u - op een grafisch overzichtelijke manier - op de hoogte van de laatste nieuwtjes die op uw favoriete sites verschijnen. Google biedt ook de nodige hulpmiddelen aan om uw eigen gadget te maken, gebaseerd op voorgedefinieerde stijlen om informatie, foto's en video's met vrienden te delen.

Er zijn al zo'n 25.000 gadgets beschikbaar voor gebruikers, een Nederlandstalige selectie vindt u o.a. in deze handige galerij.

Dit grappig instructiefilmpje geeft u alvast een overzicht van de vele mogelijkheden van iGoogle:

0 reacties:

Een reactie posten