Focus op : Mediargus in de bib

U hebt het vast al meegemaakt dat een collega op het werk vol trots vertelt dat hij met de toneelvereniging dit weekend 'in de krant zal staan'. Of dat zoon- of dochterlief de leuke schoolopdracht krijgt om zo veel mogelijk artikels te zoeken in verschillende kranten. Of leest de rest van het gezin graag 'Het laatste Nieuws', terwijl u zelf liever een andere krant leest?

Wat doet u dan meestal in zo'n situaties? U koopt op zaterdag de weekendkrant, om toch maar het artikel gelezen te hebben tegen de eerstkomende werkdag. Voor de schoolopdracht worden wekenlang stapels oude kranten bijgehouden, om ze later één voor één te doorbladeren. Of u hebt twee verschillende krantenabonnementen, om toch maar uw favoriete krant te kunnen lezen.

Een iets eenvoudigere oplossing is Mediargus. Deze digitale persdatabank bevat het archief van alle Vlaamse kranten en tijdschriften van Roularta Media Group:
  • Kranten: De Morgen (1998-), De Standaard (1998-), De Tijd (1988-), Gazet van Antwerpen (1996-), Het Belang van Limburg (1993-), Het Laatste Nieuws (1999-), Het Nieuwsblad (1998-), Het Volk (2000-) en Metro (2001-)

  • Tijdschriften: Bizz Français (1999-), Bizz Nederlands (1999-), Industrie Français (1995-), Industrie Nederlands (1995-), Klasse (1990-), Knack (1995-), Le Vif Express (2001-), Tendances (1995-), Trends (1995-) en Wablieft (1995-)

  • Persagentschap: Belga (1995)
Er kan in de volledige databank gezocht worden naar zowel recente artikels als naar oudere publicaties, zelfs het regionale nieuws is erin terug te vinden. Artikels worden gezocht via titelwoorden, de auteur of op datum. Door bepaalde trefwoorden in te tikken kan u ook de volledige artikelteksten doorzoeken. U kan zelfs kiezen in welke bronnen er specifiek gezocht moet worden.
Daarnaast kunnen artikels ook opgezocht worden via persmappen. Hierin worden de meest relevante artikels rond actuele onderwerpen verzameld. Zo hebt u in één klap de interessantste artikels over een bepaald thema.

Sinds kort kan u de meeste artikels ook als pdf-formaat downloaden en uitprinten. Net alsof u de echte krant zou kopiëren! Zelfs de krant van vandaag kan u - integraal - lezen via de computer!

Mediargus is gratis raadpleegbaar op alle computers in de bibliotheek, dus ook in de buurtbibliotheken.

0 reacties:

Een reactie posten