Vlaamse bibliotheken in kaart gebracht

Om bepaalde dienstverleningen als IBL mogelijk te maken bestaat er al geruime tijd een provinciaal informatienetwerk tussen alle Vlaamse openbare bibliotheken, het Provinciaal Bibliotheeksysteem (PBS).
Dit automatiseringssysteem zorgt er ondermeer voor dat de catalogus van aangesloten bibliotheken online raadpleegbaar wordt gemaakt. Hierdoor kan men van thuis uit makkelijk nagaan wat al dan niet beschikbaar staat, online reserveren en verlengen, enz.
Het is ook mogelijk om per provincie te zoeken in alle bibliotheekcatalogi tegelijk: Zoeken.bibliotheek.be, Winob, Ovinob, PBS Limburg en PBS Vlaams Brabant.

Om een breder overzicht te krijgen van dit bibliotheeksysteem, hebben de 5 provinciebesturen onlangs één gezamenlijke website opgestart, nl. www.bibliotheeknetwerk.be.

Zo wordt op een erg visuele manier meteen duidelijk welke bibliotheken al in het systeem zitten of wie zich binnenkort zal aansluiten. En door gericht te klikken op de interactieve landkaart kan u ook onmiddellijk de plaatselijke catalogi raadplegen.

0 reacties:

Een reactie posten