D. Hooijer wint Libris Literatuur Prijs 2008

Dinsdagavond werd in Amsterdam voor de vijftiende keer de Libris Literatuur Prijs uitgereikt. Winnares werd D. Hooijer (pseudoniem voor Kitty Ruys) met de verhalenbundel 'Sleur is een roofdier', dat hierdoor het beste Nederlandstalige fictieboek van 2008 wordt. Het was al van 1994 geleden dat er nog eens een vrouw de Libris Literatuur Prijs gewonnen had (Frida Vogels, 'De harde kern').

De Nederlandse schrijfster mocht uit handen van de jury een oorkonde in ontvangst nemen, samen met 50 000 EUR aan prijzengeld. Eerder dit jaar in maart had D. Hooijer - net als de andere vijf genomineerden - al een bedrag van 2500 EUR gekregen.

Andere namen op de shortlist waren Jeroen Brouwers (Datumloze dagen), Marjolein Februari (De literaire kring) en Louise O. Fresco (De utopisten). Ook Vlamingen Marc Legendre (Verder) en Koen Peeters (Grote Europese Roman) waren genomineerd maar vielen spijtig genoeg niet in de prijzen. Het was trouwens voor het eerst dat een verhalenbundel én een stripalbum op de shortlist stonden.

Meer info op www.librisliteratuurprijs.nl

0 reacties:

Een reactie posten