Gratis nieuwe Nine Inch Nail cd "The Slip"

De Amerikaanse industrial rockband Nine Inch Nails biedt zijn nieuwe cd The Slip gratis aan via een speciaal opgezette site. Door eenvoudigweg uw e-mailadres in te vullen op een webformulier krijgt u een downloadlink toegestuurd waarmee u zowel de muziekmummers als het cd hoesje kunt downloaden naar uw computer.

De muzieknummers zijn beschikbaar in verschillende formaten waaronder MP3, FLAC, M4A cd kwaliteit en zelfs in het hogere kwaliteitsformaat 24/96 WAVE. Het cd hoesje en alle artwork is beschikbaar in een handig PDF document.

Frontman Trent Reznor is gekend om zijn uitgesproken kritiek op de muziekindustrie, meerbepaald de hoge kostprijs van cd's en het te lage aandeel in de winstmarges voor de muziekartiesten. Met dit nieuwe initiatief moedigt Nine Inch Nails iedereen aan om hun laatste cd zoveel mogelijk te verspreiden, te gebruiken in projecten en zelfs te remixen.

Gelijkaardige intiatieven waren er al van o.a. Radiohead dat hun album In Rainbows aanbood als download voor een door de koper zelf te bepalen prijskaartje. Ook de Britse groep Coldplay bood onlangs gedurende een week de single Violet Hill van hun nieuwe album Viva la Vida als download aan.

Nine Inch Nails brengt het nieuwe album, naast de downloadbare versie, in juli ook uit in fysieke vorm, namelijk op cd en op vinyl.

Meer info: http://www.nin.com, http://theslip.nin.com

0 reacties:

Een reactie posten