Focus op : Boekbaby's

Boekjes die heerlijk knisperen, spetterende boekjes voor in bad en zachte knuffelboekjes …
Wie als baby al in aanraking kwam met boeken, heeft later alvast een voetje voor. Baby’s en peuters proeven van taal door te luisteren naar de klank van rijmpjes. Ze leren de woorden van dingen die u aanwijst in boeken en kunnen eindeloos genieten van de mooie tekeningen en grappige plaatjes.

Boekbaby’s wil jonge ouders dan ook samen met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dit is een project van Stichting Lezen en het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB), in samenwerking met Kind en Gezin en Universiteit Gent.

Vanaf 8 september 2008 ontvangt elk kind - dat op de leeftijd van 6 maand een consultatiebureau van Kind en Gezin in Kortrijk bezoekt - het gratis Boekbaby’s pakket: een rode linnen tas met een knisperboekje, een kartonboekje, foldertjes met boekentips en een postkaart. Het vervolgpakket kan op de leeftijd van 15 maanden afgehaald worden in uw bib.

Want Kortrijk is immers één van de 10 pilootbibliotheken in Vlaanderen die deelneemt aan het Boekbaby’s project. In de jeugdafdeling van de hoofdbibliotheek staat daarom altijd een babybox gevuld met uitleenbare 'bad-knisper-voel-boekjes'.

Zo'n drie keer per jaar nodigt het boekbabyteam ook eens alle ouders, baby’s en peuters uit om te genieten van een bijzondere boekbabyactiviteit: in de meimaand organiseren we een snoezelmoment, waarbij baby’s tussen 6 en 12 maanden kennis maken met snoezelen, zingende mama’s en bakerrijmpjes. Peuters van 2 jaar genieten in oktober van een vertelsessie met handpopjes. En onlangs trakteerden we de 'afgestudeerde' boekbaby’s op een namiddag kleuterfilmpjes op groot scherm.

Voor het volledige activiteitenprogramma van 2008/2009 kan u trouwens altijd terecht op www.kortrijk.be/bibliotheek.


Meer info op www.boekbaby’s.be

0 reacties:

Een reactie posten