Holland Papier Biënnale 2008

In tijden van virtuele snelwegen, vergeet men wel eens dat er nog papier bestaat. Toch is papier zeker nog hip en populair. Dat bewijst de 'Holland Papier Biënnale'.

Van 10 juni tot en met 14 september 2008 wordt voor de zevende keer de Holland Papier Biënnale georganiseerd in Museum Rijswijk en CODA Apeldoorn. De Biënnale bestaat uit een tentoonstelling met werken van internationale papierkunstenaars in beide musea en een publicatie, getiteld Puur Papier. Verder is er in het Museum Rijswijk een boek- en papierwinkel en op zondag 14 september vindt traditioneel de papiermarkt plaats.

Van een kleine dertig kunstenaars wordt er werk vertoond. Bij elke Holland Papier Biënnale wordt een Biënnaleboek uitgegeven. Het resultaat is iedere keer weer een speciaal werk met inspirerende artikelen over papier en gedrukt op bijzondere papiersoorten. Elk boek bestaat uit een catalogusdeel van de internationale kunstenaars, papiermonsters van de deelnemende kunstenaars en cultuurhistorische artikelen, geschaard rond een thema.

De uitgave van dit jaar, Puur Papier, is een bijzonder project: het bestaat uit negen verschillende boeken samengebundeld in een foedraal van honingraatkarton. Elk deel is bedrukt op verschillende soorten omslag- en binnenwerkpapier.

Meer info op:

0 reacties:

Een reactie posten