Lewis Shiner sci-fi boeken gratis online

De Amerikaanse science-fiction schrijver Lewis Shiner is begonnen met het gratis online plaatsen van zijn ganse oeuvre. In de zomer van verleden jaar besloot de auteur al om al zijn kortverhalen online te zetten in pdf en html formaat zodat iedereen deze kon lezen of downloaden. Zijn beweegredenen schreef hij neer in een kort manifesto dat u hier kunt lezen.

De kortverhalen van Shiner werden vrijgegeven met een zgn. "Creative Commons licentie" (CC). Dit houdt in dat er geen gebruiksbeperkingen zijn op de digitale versies van zijn boeken, behalve een verbod op heruitgave, aanpassingen en het vragen van een vergoeding.

Het vrijgeven van zijn boeken kadert in Lewis Shiner's "Fiction Liberation Front" project. De schrijver besloot onlangs om dit programma gevoelig uit te breiden door op termijn al zijn romans gratis ter beschikking te stellen. Zijn nieuwste boek, de thriller "Black & White", is onmiddellijk beschikbaar en dit met de volle ondersteuning van zijn uitgever Subterranean Press. De uitgever plant bovendien een heruitgave van een ganse reeks van zijn romans, simultaan met de publicatie van de gratis pdf versie.

Meer info: http://www.lewisshiner.com, www.lewisshiner.com/liberation/, http://www.subterraneanpress.com

0 reacties:

Een reactie posten