Poetry International Festival

Dit weekend ging in Rotterdam de 39e editie van het Poetry International Festival van start. Stichting Poetry International, organisator van het jaarlijkse festival, koos dit jaar voor het thema Stad en land.

Een aanleiding hiervoor is het feit dat wereldwijd steeds méér mensen in verstedelijkte gebieden gaan wonen dan op het platteland. Dat brengt uiteraard enige veranderingen teweeg voor de samenleving en op het festival zal dan ook vooral aandacht besteed worden aan wat deze kentering voor de poëzie kan betekenen.

Tot en met woensdag 13 juni staan er nog tal van activiteiten op het programma: poëzietheater, (live) muziekvoorstellingen, debatten & discussies, Poetry Cinema, poëzie voor kinderen, enz.
Opmerkelijk is dat elke bezoeker dit jaar zelf z'n entreeprijs kan en mag bepalen, onder het motto 'Eerst poëzie halen, dan pas betalen.

Tijdens het festival komen ook heel wat dichters, afkomstig van over de hele wereld, zelf aan het woord. Onder meer Mangalesh Dabral (India), Mirta Rosenberg (Argentinië) en Remco Campert (Nederland) lezen voor uit eigen werk. België wordt 'vertegenwoordigd' door Miriam van Hee en de Franstalige William Cliff.

Het volledige festivalschema kan u raadplegen via
www.2008.poetry.nl.

0 reacties:

Een reactie posten