Zoomii: virtuele boekenkasten

De recent gelanceerde zoekmachine Zoomii doorzoekt de enorme boekencatalogus van online winkelgigant Amazon en presenteert de zoekresultaten op een wel heel bijzondere en vooruitstrevende manier. U kunt er namelijk virtueel de boekenkasten en ook de boeken bekijken. Er kan in- en uitgezoomd worden en in alle richtingen genavigeerd worden op een manier die nog het meest lijkt op het navigeren via Google Maps. Technisch is het systeem echter gebaseerd op webtechnologie van Amazon.

De website is zo ontworpen dat het lijkt alsof u in een echte boekenwinkel zoekt, behalve dat alle boeken altijd met hun cover naar u gericht zijn. Om het gevoel van een echte boekenwinkel nog te versterken werden de boeken geordend op auteur en kunt u ook de afmetingen van de boeken met elkaar vergelijken om een idee te krijgen hoe groot of klein het boek is dat u aanschaft. Klikt u op een bepaald boek dan ziet u meer details en eventueel ook boekbesprekingen.

Naast het virtueel snuisteren op basis van boekcovers kunt u ook gerichter zoeken door een titel of auteur in te voeren in het zoekveld of te zoeken op trefwoord en categorie. Hoe het systeem precies in zijn werk gaat kunt u bekijken in het onderstaande filmpje (Engelstalig):



Binnenkort ook voor uw favoriete bibliotheekcatalogus?

(via: ReadWriteWeb)

Meer inf: www.zoomii.com

0 reacties:

Een reactie posten