NIEUW: Vinyl digitaal in de bib

Sinds kort zijn we in de Kortrijkse bib van start gegaan met het op aanvraag digitaliseren en branden op CD van onze vinylcollectie, een primeur in het Vlaamse bibliotheeklandschap. De Kortrijkse bib is de enige bib in Vlaanderen die nog vinyl bijhoudt. Op vandaag kan je in de bib ongeveer 40.000 elpees en 20.000 singels vinden. In de toekomst willen we die voortrekkersrol ook nog verder uitbouwen want het gaat hier immers om waardevol muzikaal erfgoed.

Zoek je die zeldzame singel van Bobbejaan Schoepen, heb je sentimentele herinneringen aan Ray Franky of wil je ‘Hier spreekt men Kortrijks’ horen? Dan ben je in de bibliotheek aan het juiste adres! Bekijk de catalogus van de bib op www.kortrijk.be/bibliotheek en doe je aanvraag via de baliemedewerkers van de afdeling 'beeld en geluid' of mail je aanvraag naar bibliotheek@kortrijk.be. Uiteraard kun je ook via 'interbibliothecair leenverkeer' (IBL) je aanvraag doen.

Opgelet: enkel elpees of singels die nooit eerder op CD verschenen zijn komen in aanmerking voor digitalisering en uitlening. De prijs voor het uitlenen van een gedigitaliseerde elpee is dezelfde als van een gewone CD, nl. 0,25 euro/CD voor een termijn van 3 weken.

0 reacties:

Een reactie posten