En iedereen ging op zijn mieren zitten: het verhaal van de stoel

Op een zondag in april tekende hij een stoel aan de hemel. Maar nu was het later, veel later. Ake Apostelnhus kon op de dag zeggen hoeveel later: honderd zevenenveertig jaar en honderd negenenveertig dagen. Hij zag het allemaal weer zoals het was, ook al was het nu...

... Ik maak een stoel voor het dorp, dacht hij. Ik geef iedereen een stoel en iedereen zal blijven zitten. Hij wist precies wanneer hij dat dacht en wat hij toen voelde. Hij was twaalf jaar en vijf dagen en een koning op een troon in een boom.

Uit: En iedereen ging op zijn mieren zitten

En iedereen ging op zijn mieren zitten is het nieuwste boek van Paul de Moor waarin hij schrijft over de 12-jarige Ake die vanuit zijn boom alle mensen uit het dorp bestudeert. In negen filosofische verhalen komen we te weten dat Ake beslist om voor iedereen een stoel te maken die bij hun leven past.
Het zijn stuk voor stuk verhalen die in ons hoofd kruipen, onze verbeelding strelen en erg verrassend zijn door de onverwachte wendingen. Met prachtige illustraties van Sabien Clement.

Een ode aan dromers en kunstenaars.

Meer info op www.lannoo.com/kindenjeugd

1 opmerking:

  1. zo een boek kan ik ook schrijven , wel duidelijk een gebrek aan inspiratie . In zijn cafe ( van De Moor ) staan zelf nog geen krukken aan de toog .

    BeantwoordenVerwijderen