Zeldzame geluidsopnames Britse en Amerikaanse auteurs op cd













De British Library publiceerde onlangs zeldzame, nooit eerder uitgegeven geluidsopnames van de grootste Britse en Amerikaanse auteurs van de 20ste eeuw op een compilatie van 6 cd's: "Spoken Word: British Writers" en "Spoken Word: American Writers". De cd's zijn onderdeel van de uitgebreide reeks audioboeken van de British Library.

De stemmen van o.a. Virginia Woolf, John Steinbeck, Arthur Conan Doyle, Evelyn Waugh, Arthur Miller, Graham Green, Raymond Chandler, Tenessee Williams en Vladimir Nabokov maken deel uit van de zowat 30 Britse en 27 Amerikaanse auteurs die te vinden zijn op de nieuwe cd's van de British Library. Het grootste deel van de opnames zijn radio-uitzendingen van de BBC, de Amerikaanse radio en privéopnames waarin de schrijvers spreken over hun carrière, hun kunst en politiek.

De collectie bevat o.a. de enige overlevende en volledige geluidsopname van Virginia Woolf en opnames van Arthur Conan Doyle die het belang van spiritualisme en het bestaan van telepathie verdedigt en Gertrude Stein die op onbegrijpelijke wijze uitlegt hoe zij schrijft.

Richard Fairman van de British Library vat de nieuwe uitgaves samen: "De vele, nooit uitgegeven opnames die geselecteerd werden uit de uitgebreide collecties van het British Library Sound Archive geven een fascinerend zicht op het leven en het werk van deze grote auteur".


En wat ons betreft: alvast een (vroege) cadeautip met een grote meerwaarde voor de eindejaarsfeesten...






Meer info: British Library, shop.bl.uk

1 opmerking: