Booktrust Teenage Prize voor Patrick Ness

De Booktrust Teenage Prize gaat dit jaar naar de Amerikaanse auteur Patrick Ness voor zijn boek 'The Knife of Never Letting Go' (uitg. Walker Books). Hiermee valt het boek opnieuw in de prijzen want in september won Ness met hetzelfde boek ook al de Guardian's Childrens Fiction Award (blogbericht 26/09).

Zijn roman, het eerste deel van een trilogie, vertelt het verhaal van een futuristische wereld waarbij vrouwen verbannen zijn en gedachten gehoord kunnen worden. De held, Todd, vergezeld door zijn hond Manchee en vriendin Viola, moet de stad waar hij opgegroeid is ontvluchten en ontdekt de geheimen achter de façade van zijn stad.


Door het winnen van de Booktrust Teenage Prize klopt Patrick Ness, met de uitgave van zijn allereerste jeugdboek, toppers zoals Anthony Horowitz met 'Snakehead' en Anthony McGowan, winnaar van vorig jaar, met
'The Knife That Killed Me'.

De Booktrust Teenage prize werd in 2003 opgericht door de Britse leesbevorderingsorganisatie Booktrust, en bekroont jaarlijks het beste fictieboek voor tieners.

0 reacties:

Een reactie posten