Tentoonstelling "Kleurboel"

T.e.m. 19 november worden in het museum Het Stadsmus in Hasselt werken tentoongesteld van kinderboekillustratoren. De illustratoren werden geselecteerd uit de deelnemers aan de tweejaarlijkse illustratorenwedstrijd Prijs van de Stad Hasselt. De prijs werd dit jaar gewonnen door de Duitse illustrator Dieter Konsek met zijn prentenboek "Zeig mir wie man fliegt". Hij ontving de prijs ter waarde van €7500 en de uitgave van zijn prentenboek bij uitgeverij Clavis.

Kleurboel is een interactieve tentoonstelling op kindermaat. Kinderen kunnen niet alleen de illustraties bekijken, maar ook naar de verhalen luisteren of zelf een eigen illustratie maken. Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken dit een verrassende én kindvriendelijke tentoonstelling, waarin de prenten tot leven komen.

De kinderen krijgen bovendien nog de kans om hun favoriete illustratie te kiezen. Het kan natuurlijk niet dat alleen volwassenen deze kinderboekillustraties mogen beoordelen. Kinderen krijgen ook de kans om individueel of in groepsverband hun stem uit brengen. Samen met Sus de mus kiezen de kinderen op een ludieke manier hun favoriete prentenboek. Het winnende boek krijgt de Kleurboelprijs. De winnaar van de Prijs van het Kind wordt feestelijk bekendgemaakt op woensdag 19 november, om 15 uur.

Tentoonstelling Kleurboek - 5 oktober t.e.m. 19 november 2008 - voor kinderen van 3 tot 8 jaar - gratis - uitreiking kleurboelprijs op woensdag 19 november 2008, om 15u.

(bron tekst: Het Stadsmus)


Meer info: Het Stadsmus, uitgeverij Clavis

3 opmerkingen:

  1. De winnaar van de kleurboelprijs is geboren in Kortrijk,want dat ben ik toevallig! Grappig vond ik...

    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de melding! Op de website van Hasselt staat de winnaar van de Prijs van het Kind namelijk nergens vermeld.

    We maakten maar meteen een blogbericht aan om dit bekend te maken, dit vindt u hier: http://bibliotheekkortrijk.blogspot.com/2008/11/wim-verhelst-winnaar-kleurboelprijs.html

    Van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank u wel Jürgen voor het blogbericht.Het is voor mij inderdaad een eer om door de kinderen zelf te zijn verkozen.De enige officiele melding is voorlopig enkel te vinden op :

    http://www.limburg-actueel.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2243&Itemid=116

    Vriendelijke groeten.

    BeantwoordenVerwijderen