Paul Harland Prijs 2008

De Paul Harland Prijs voor het beste korte fantastische verhaal van het Nederlands taalgebied werd op 13 december uitgereikt aan Boukje Balder voor haar kortverhaal "Je-weet-wel sater". De debutante won tegelijkertijd ook de Tolkienwinkel Aanmoedigingsprijs.

De literaire prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction (NCFS) voor het beste Nederlandstalige sciencefiction-, fantasy- of horrorverhaal. De prijs is vernoemd naar de in 2003 overleden auteur
Paul Harland.

De Paul Harland Prijs werd uitgereikt gedurende een uitreikingsceremonie tijdens de Midwinter Fair in het Archeon in Alphen aan den Rijn (Nederland). Er waren ook nog 3 andere literaire prijzen te winnen:
  • de Fenix-prijs voor de hoogste stijger ten opzichte van het voorgaande jaar, gewonnen door Rianne Lampers met haar verhaal "Offerande"
  • de Tolkienwinkel Aanmoedigingsprijs, gewonnen door Boukje Balder voor haar kortverhaal "Je-weet-wel sater"
  • de NCSF-Prijs voor het beste science-fiction-verhaal ging naar Anne Witberg voor haar verhaal "Als het water komt"
Het winnende verhaal van Boukje Balder en enkele andere meedingende verhalen verschijnen in het voorjaar 2009 in een door Uitgeverij Mynx te publiceren bundel, getiteld "Fantastisch!". In deze bundel wordt ook het winnende verhaal van vorig jaar, “Nietzsche Statio” van W.J. Maryson, opgenomen.

Meer info: www.paulharlandprijs.nl, NCSF, Uitgeverij Mynx

0 reacties:

Een reactie posten