Het Penhuis: Philippe Van Parijs - 8 februari

Het Penhuis nodigt op 8 februari Philippe Van Parijs (°1951) uit om sociale en politieke filosofie in het middelpunt van de wijsgerige aandacht te stellen.

Philippe Van Parijs (°1951) heeft een indrukwekkend academisch parcours afgelegd: hij behaalde een diploma in de filosofie, rechten, economische politiek, sociologie en talen en is houder van verschillende doctoraatstitels in sociale wetenschappen (Leuven,1977) en filosofie (Oxford,1980). Vandaag is hij gewoon hoogleraar aan de faculteit Economische, Sociale en Politieke Wetenschappen van de Université catholique de Louvain, waar hij de Chaire Hoover d'éthique économique et sociale gestalte geeft sinds de oprichting ervan in 1991.

Aan verschillende instellingen over de ganse wereld is hij bovendien gastprofessor, wat er ongetwijfeld toe bijdraagt om zijn kijk op de communautaire verhoudingen in België te verrijken.

Philippe Lepers, (°1959), de gastheer, zet zijn gesprekken met hedendaagse filosofen voort. Hij is doctor in de wijsbegeerte en promoveerde aan de Radboud Universiteit Leiden met het proefschrift 'Genie vs God' over religie en christendom in het vroege werk van Friedrich Nietzsche. Hij publiceerde eerder het boek 'Zinvol leven in een onverschillige tijd'. Hij won afgelopen jaar de eerste essayprijs van het Masereelfonds.

Het Penhuis: Philippe Van Parijs / 08.02.2009 / Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk / gratis / gelieve vooraf te reserveren bij de Cultuurwinkel Kortrijk / 056 23 98 55 / Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, hetpenhuis.blogspot.com, http://www.cultuurcentrumkortrijk.be/

0 reacties:

Een reactie posten