Videogames steken films voorbij



Volgens enkele interessante cijfers van Media Control Gfk werden in 2008 voor het eerst meer videogames dan filmdragers (dvd en blu-ray) verkocht. De videogameindustrie wordt met deze resultaten de grootste speler in de ontspanningssector.

In cijfers uitgedrukt betekent dit voor de internationale verkoop van videogames een groei van 20%. De verkoop van de klassieke filmdragers, dvd en blu-ray, zakte daarentegen met 6%. Het geheel van de internationale entertainmentindustrie verkocht in 2008 voor 61 miljard dollar (47.37 miljard euro), een stijging van 6%. In deze totale verkoopcijfers hebben videogames een aandeel van 53% en filmdragers een aandeel van 47%.

De prognoses van Media Control Gfk voor 2009 zijn een verdere stijging van de verkoop van videogames van 12% en een daling van 4% in de verkoop van dvd en blu-ray.

Onlangs werd ook bekend dat de enorm populaire gitaar- en muzieksimulatie Guitar Hero III (uitg. Activision) als eerste spel in de videogamegeschiedenis meer dan een miljard dollar (778.3 miljoen euro) omzet heeft gedraaid.

Meer info: www.mcgfk.net, Guitar Hero

0 reacties:

Een reactie posten