Michelle Harrison wint de Waterstone's Children's Book Prize

De Britse, debuterende auteur Michelle Harrison won met haar sprookjesboek "The 13 Treasures" de Waterstone's Children's Book Prize 2009.

In The 13 Treasures vindt de 13-jarige Tanya, logerend bij haar oma in een statig oud huis, een oude foto die haar verder leidt tot een onopgelost mysterie. 50 jaar geleden verdween een meisje in een nabijgelegen bos, een gebeurtenis waarover Tanya's grootmoeder niet wil spreken. Fabian, de zoon van de onderhoudsman, worstelt met de verdwijning van het meisje. Zijn grootvader was namelijk de laatste persoon die haar in leven zag en leeft sindsdien onder verdenking.

Tanya en Fabian beslissen om samen de waarheid te zoeken. Maar Tanya heeft haar eigen geheim: de mogelijkheid om feeën te zien en horen. En het blijkt dat, na het betrappen van een nachtelijke indringer, iemand anders ook haar mogelijkheid deelt. De sinistere geschiedenis van het oude huis lijkt zich te herhalen...

Michelle Harrison (°1980) is momenteel werkzaam als uitgeversassistente in een uitgeverij van jeugdboeken. Zij volgde een opleiding illustratie en heeft haar boek ook zelf geïllustreerd.

Meer info: www.michelleharrisonbooks.com, www.waterstones.com

0 reacties:

Een reactie posten