Onbekend Frans-Vlaanderen: Menen

In de reeks Onbekend Frans-Vlaanderen behandelt Philippe Despriet (Kortrijk, 1949) heel wat toeristische en historische aspecten van verschillende regio's in de Franse Nederlanden.
Met deze reeks wil hij het rijke historisch-culturele erfgoed van Frans-Vlaanderen voor verkenning en studie toegankelijk te willen stellen.

In dit tiende deel laat Philippe Despriet ons kennismaken met de Menen, ook al maakt de stad eigenlijk geen deel uit van Frans-Vlaanderen.

Toch is Menen volgens de auteur hét symbool van de Frans-Vlaamse verhoudingen: In het verleden was Menen een voornaam handels- en tectielcentrum, later was het een uitvalsbasis van pendelarbeiders naar Noord-Frankrijk. Vandaag de dag is het voor de Fransen nog altijd de winkelstad bij uitstek tijdens een zondags uitstapje.
Verder wordt er nog uitgebreid verteld over de beroemde Vaubanvestiging, met heel wat nooit eerder gepubliceerde illustraties en plattegronden.

De negen eerder verschenen delen van de reeks 'Onbekend Frans-Vlaanderen' zijn uiteraard ook in onze collectie aanwezig en terug te vinden via de online bibcatalogus.

0 reacties:

Een reactie posten