Woutertje Pieterse Prijs 2009

Zopas werd de 22e Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt aan Peter Verhelst en Carll Cneut voor hun boek Het geheim van de keel van de nachtegaal.
Zij ontvingen hiervoor een oorkonde en het mooie bedrag van 15000 EUR.

Volgens de jury is het een schitterend prentenboek dat door iedereen gelezen kan worden. "De illustraties van Carll Cneut zijn onvoorstelbaar mooi maar krijgen echt betekenis door de teksten van Peter Verhelst die nu eens poëtisch, dan weer grappig of bezwerend zijn."

In Het geheim van de keel van de nachtegaal droomt een Chinese keizer van een nieuwe Keizerlijke Tuin der Tuinen.
Een eenvoudige tuinman slaagt erin om die droom werkelijkheid te maken. Wanneer de keizer een nachtegaal hoort, weet hij dat die muziek ook deel moet uitmaken van zijn tuin. De nachtegaal is gewillig, maar niet willoos. Zijn muziek is uniek, maar niet te vangen. Kan een almachtige keizer leven met de gedachte dat iets aan zijn wil ontsnapt?


De Woutertje Pieterse Prijs dankt z'n naam aan het gelijknamige boek van Multatuli en wordt jaarlijks uitgereikt aan een kinder- of jeugdboek dat zowel naar taal en inhoud als vormgeving en illustraties van een bijzondere kwaliteit is. Het doel van de Stichting Woutertje Pieterse Prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalige kinderliteratuur.

Eerdere winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs waren o.a. Anne Provoost (1995), Joke van Leeuwen (1997), Bart Moeyaert (2001), Thé Tjong-Khing (2005) en Hans Hagen (2008).

Meer info op www.woutertjepieterseprijs.nl

0 reacties:

Een reactie posten