ABN AMRO Bank Prijs 2008

Gisteren werd in Antwerpen de ABN AMRO Bank Prijs voor Beste Non-Fictie Boek 2008 uitgereikt. Deze literaire prijs zorgt ervoor dat de Vlaamse non-fictieboeken én hun auteurs elk jaar in de schijnwerpers komen te staan en dan ook de aandacht krijgen die ze verdienen.

Volgens de professionele jury schreef Geert Buelens met Europa Europa! het beste non-fictie boek van het afgelopen jaar. Hij kreeg hiervoor een oorkonde en een cheque van 12500 EUR.

Uit het juryrapport:

Europa Europa! is een fascinerende, vernieuwende studie over de gevolgen van de oorlogservaringen van dichters voor de ontwikkelingen in de Europese poëzie, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. De lezers worden op sleeptouw genomen door de prachtige taal, de originele invalshoek en de verrassende opbouw.

Ook het publiek kon online hun favoriete boek kiezen: Geert Noels haalde met zijn boek Econoshock de meeste stemmen en werd hiervoor beloond met een geldprijs van 2500 EUR.

De andere drie genomineerden waren Edward De Maesschalck (De Bourgondische vorsten 1315-1530), Herman Van Goethem (De monarchie en het einde van België) en Olivier Boehme (Greep naar de markt).Deze non-fictie boeken vindt je terug in onze eigen collectie, te vinden via de bibcatalogus.

0 reacties:

Een reactie posten