Nintendo Wii in de Kortrijkse bib!Vanaf vandaag kan iedereen in de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek van Kortrijk spelen op onze nieuwste aanwinst: de Nintendo Wii.

Het opvallendste en bekendste element aan de spelcomputer van Nintendo is de spelcontroller (de spelbediening die men in de hand heeft om spellen te besturen), de zgn. "Wii-mote". De "Wii-mote" is een controller die op het eerste gezicht doet denken aan een afstandsbediening van bijvoorbeeld een televisie. Hij dient in één hand vastgehouden te worden. Het vernieuwendste van de Wii-afstandsbediening is dat hij bewegings- én positiegevoelig is. Via verschillende sensoren wordt de stand van de Wii-afstandsbediening en de positie ten opzichte van een "sensorbar" bij de televisie gemeten.De spelcomputer weet dus waar de controller zich bevindt en ook hoe die vastgehouden wordt (schuin of recht). Hiermee wordt het mogelijk om computerspellen niet alleen met de knoppen te besturen, maar ook en vooral met bewegingen van de controller. Zo is er een tennisspel, waarin je de controller beweegt als een tennisracket of een spel waarin je de controller als zwaard hanteert.

Om te spelen geeft u uw lidkaart of een identiteitsbewijs af aan de baliemedewerkers van de jeugdafdeling en krijgt u een Wii-mote en een spel naar keuze. De spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, worden enkel gespeeld in de jeugdafdeling en worden niet uitgeleend. Er kan gekozen worden uit de volgende spellen: Wii Sports, De Blob en Super Mario Galaxy. De spelbibliotheek zal in de toekomst nog worden uitgebreid met nieuwe titels.

0 reacties:

Een reactie posten