Stephen King werkt boek na 25 jaar eindelijk af

© www.stephenking.comDeze week meldden verschillende bronnen dat de wereldvermaarde thrillerauteur Stephen King na ruim 25 jaar de laatste hand heeft gelegd aan Under the Dome, het ambitieuze boek dat in november gepubliceerd wordt. Wanneer de Nederlandse vertaling op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.

Ergens begin jaren '80, zo ongeveer de periode van bestsellers als Christine en Pet Sematary (Dodenwake), had Stephen King een leuk idee voor een nieuw verhaal, The Cannibals, beter bekend als Under the dome. Meer dan 25 jaar schoof hij dit project alsmaar op de lange baan, waardoor het boek onafgewerkt bleef en dus ook ongepubliceerd.

Maar daar bleek vorig jaar al stilaan verandering in te komen want tijdens een interview sprak King toen al over een nieuwe roman die op komst was: "Ik was heel wat jonger en het project was toen gewoon té groot, dus liet ik het varen. Maar omdat het zo'n prachtig idee was bleef het door m'n hoofd spoken. En zo nu en dan zei het 'schrijf me', en dat is wat ik uiteindelijk dan ook heb gedaan."

'Under the dome' telt ruim 1100 pagina's met meer dan honderd verschillende personages. Het verhaal speelt zich af in Maine, waar de bewoners van het stadje Chester's Mills geheel onverwacht worden afgesneden van de buitenwereld door een onzichtbaar krachtveld. Vliegtuigen storten neer, brandende wrakstukken vallen uit de lucht, auto's exploderen en mensen rennen in paniek rond en vluchten voor hun leven... Niemand die weet waar deze onzichtbare kracht vandaan komt, wie hiervoor verantwoordelijk is of wat er nog staat te gebeuren. De enige zekerheid is dat er niet genoeg tijd zal zijn om dat allemaal uit te pluizen ...

0 reacties:

Een reactie posten