VIDEO: elfhonderd meter gedicht in de Antwerpse Sint-Annatunnel

Deze maand werd in de Antwerpse Sint-Annatunnel een van de langste gedichten ter wereld onthuld. Het gedicht, van de hand van de Antwerpse stadsdichteres Joke van Leeuwen, is elfhonderd meter lang en werd ter gelegenheid van het artistieke festival Blok-Bloc geschreven.

Het gedicht bestaat uit één lange strofe die van de linker- naar de rechteroever loopt en terug. Het kan in twee richtingen gelezen worden. De belettering van het gedicht is met kleefolie op de witte tegels van de voetgangerstunnel onder de Schelde bevestigd. Het gedicht blijft er hangen tot 31 mei.

Blogger en bibliothecaris Patrick Vanhoucke (librarian.be) legde, al wandelend door de Sint-Annatunnel, het ganse gedicht vast op video (30min.):Het gedicht kunt u integraal lezen op o.a. de website van de Gazet van Antwerpen.

(via: Youtube librararian.be, De Papieren Man)

1 opmerking:

  1. Fijn dat vanuit het verre ;-) Kortrijk aandacht wordt besteed aan de Antwerpse stadsdichter Joke van Leeuwen. Ik hoop dat iedereen moed genoeg heeft om de hele 30 minuten uit te kijken. Een oefening in "traagheid" moet je maar denken.

    BeantwoordenVerwijderen